Az én saját megkülönböztetett jelzésem

Tegnap óta a pontos besorolásom: OLTATLAN☝️Úgy döntöttem, hogy megkülönböztetett jelzéssel élek tovább. Ja, NEM is én döntöttem🙁
Otlatlan vagyok, tegnaptól megkülönböztetett

Tegnap óta a pontos besorolásom: OLTATLAN☝️

44 és fél éves vagyok. Eddigi életemben az EGÉSZSÉGES besorolást alkalmaztam volna magamra. Ha egyáltalán szükség lett volna bármilyen besorolásra.

Felnőtt 26 évem során kétszer vettem igénybe az egészségügyi szalgáltatásokat. 

Egyszer (kb. 10 éve) elütött egy autó, amikor átmentem a zebrán, zöld lámpánál. Nem volt ellene oltásom… Megúsztam egy gyenge agyrázkódással és kisebb térdsérülésekkel. Ekkor voltam életemben először kórházban (a szülésen kívül).

Másodszor pedig egy vesegyulladással élveztem a Péterfy Kórház vendégszeretetét, kb. egy hétig. Ez is volt már vagy 9 éve. Ez ellen sem voltam beoltva…

Az elmúlt 26 évben a háziorvosom személyét csak akkor sikerült kiderítenem, amikor terhesség miatt kellett hozzá elmennem. A különböző városokban éléseim miatt mindig máshol kellett ezt megtennem, ezért nem kötődöm különösképpen egyik eddigi háziorvosomhoz sem. Soha nem voltam náluk. Tényleg soha. Csak a terhesség alatti kötelező látogatások alkalmával látott az éppen aktuális háziorvosom.

A Covid-19 vírust megpróbáltam többször is elkapni. Tényleg. De nem jött össze. Pedig a 7 éves lányom már antitestekkel önmagában éli mindennapjait. Nem volt karanténban, mert nem tudtuk, hogy mikor volt a fertőzése. Csak véletlenül derült ki, hogy már védett. Vagyis én folyton puszilgattam. Ahogy ő is engem. Akkor is, ha éppen beteg volt. Persze, ha tudtam volna, hogy éppen koronát hord, akkor is így tettem volna. Nincs az a vírus, amiért bármelyik családtagomat elszeparálnám magamtól, hogy meg ne fertőzzenek. 

Szóval nem szokásom betegnek lenni. Nem tudom, hogy az életmódom az oka, vagy a genetikám. Leginkább a kettő együtt. Gondolom.

Tegnapig azt hittem, hogy egy baromi nagy mázlista vagyok, hogy így élhetem az életem. Betegségektől mentesen. SZABADON.

Na, jó, van egy enyhe hipochondriám. De már megszoktam “őt”, egészen megkedveltem. És persze “őt” is csak magamnak diagnoztizáltam. Vagyis igazából lehet, hogy nem is létezik😉 Kit érdekel?! Mindegy is.

Azt is tudom, hogy genetikailag nagy esélyem van rá, hogy neurológiai kezelésre kell majd járnom. Valamikor a ki tudja hány évvel későbbi jövőben. Ha akkoriban a magamfajta OLTATLANnak fog még járni egyáltalán némi orvosi ellátás😳

Tehát tegnapig én egy mázlistaként tengettem mindenapjaimat. 

Több mint egy éve óvom a többi embert magamtól. Szinte mindent a neten vásárolok meg. Kb havonta egyszer viszem a kölyköket a játszótérre. Nem szállok fel a BKV-ra, csak ha nagyon-nagyon muszáj. És az utcán sem közeledek senkihez. Bár eddig sem tettem, leginkább magam miatt. Nem szeretek közel lenni idegenekhez. Nem a fertőzés veszélye miatt, hanem mert nem, és kész. 

A fene nagy távolságtartásban időközben elvesztettem mindkét szülőmet. Ők sem hordtak koronát. Mégis elmentek. Mert az élet ilyen. Véget ér.

Bár az egyikükre a statisztika miatt sikerült ráhúzni egy koronát. Haldoklása közben elvileg a kórházban “megfertőződött”. De ez egy másik történet. Az én OLTATLAN státuszomat ez nem érinti.

NEM vagyok OLTÁSELLENES. Ez talán fontos lehet. Bár mindegy is, hogy ki hogyan ítél meg, és mi alapján. A véleményemet én csak akkor mondom el, ha megkérdeztek. Senkit nem buzdítok, hogy ne oltassa be magát.

Minden gyerekem megkapta a gyerekkorban kötelező védőoltásokat. De sosem oltattuk be magunkat és őket sem például az influenza ellen. Eszünkbe sem jutott…

Tegnaptól tehernek érzem az EGÉSZSÉGEM😕 Negatív megkülöndöztető jelzés az erős immunrendszerem🤔

Éjjel nem tudtam aludni. 

Be van fizetve a nyaralásunk, és ha menni akarok, akkor oltatnom kell. Vagyis ha nem oltatok, akkor nem akarok menni??? 

Hát így és itt kezdődnek a családi viták☝️

Eddig nem volt min veszekednünk. “Végre” ez is megoldódni látszik…

Nem fogom beoltatni magamat. 

Mert így döntöttem. 

És ha kötelező lesz? Hát esetleg, ha lefognak🤔

Holnap lehet, hogy megáll a szívem. Vagy elüt a villamos, és levágja a lábam. Vagy bármi más. Ami ellen szintén nem vagyok beoltva. És kb. ugyanolyan a valószínűsége bármelyik bekövetkeztének, mint a Covid-19 általi halálomnak.

Addig viszont EGÉSZSÉGESEN élek tovább. Megkülönböztetett jelzéssel🙁

Kedves Ismerőseim! 

Ha ezért távolságot akarok tartani velem/tőlem, én azt teljesen megértem. Tényleg. Majd dumálunk telefonon vagy messengeren. 

Vagy ha elítéltek OLTATLANSÁGOM miatt, akkor persze dumálunk sem kell, ha nem akartok🙃

Én nem változtam. VÍrusmentes és antitesttelen ember vagyok. Kitettem egy képet is, hogy megismerjetek😉

Igyekszem minden vírushelyzet-behatás ellenére pont csak annyira és pont csak ugyanolyan maradni, mint eddig voltam. 

Csak tegnaptól kezdődően és ki tudja majd meddig, nem járok nyaralni, színházba és moziba. És étterembe is csak akkor, ha épp az időjárás megengedi, hogy a teraszon elfogyasszam a rendelésemet. És valószínűleg a futóversenyeket is ki kell hagynom egy időre. 

Mert egészséges vagyok. 

És mert tegnap úgy döntöttem, hogy megkülönböztetett jelzéssel élek tovább.

Ja, NEM is én döntöttem🙁

Majd persze megleszek valahogy ezután is.

Itthon megtaláltok🙃

GyuMiCsiVi "filozófiája"

Az írás az én pszichológusom. Elsődleges célom vele tehát csupán az, hogy én jobban érezzem magam általa. Nem akarok népszerűen írni. Inkább csak kifejezően. Hogy később visszanézve is pontosan fel tudjam idézni azokat a pillanatokat és érzéseket, amiket ezekben a sztorikban átéltem. 

GyuMiCsiVi CSILLAnatok

GyuMiCsiVi szocializálódik:

GyuMiCsiVi videós CSILLAnatai:

Érdekel a következő CSILLAnatom?

Minden tartalom GyuMiCsiVi sajátja, vagy forrásmegjelöléssel közzétett. Ha tetszik, kérlek oszd meg, de ne másold. Kösziii🙂